Asset Publisher

La campanya d’arreplega d’oli domèstic d’Hidraqua en València evita l’emissió de 22 tones de CO2 a l’atmosfera

  • S’ha reduït la contaminació de 23 milions de litres d’aigua, un 54% més que l’any anterior.
  • Esta iniciativa, que partix del seu compromís mediambiental, ha permés arreplegar en l’últim any un total de 23.260 litres d’oli domèstic.

Hidraqua, en col·laboració amb els ajuntaments en què opera la companyia, té instal·latscontenidors d’arreplega d’oli domèstic usat,la majoria situats en punts d’arreplega selectiva de plàstics, vidre i cartó, així com en zones d’afluència estable de veïns.

" "

Esta iniciativa, que partix del seu compromís mediambiental, ha permés arreplegar en l’últim any un total de 23.260 litres d’oli domèstic. Així mateix, un litre abocat en el desguàs contamina fins a 1.000 litres d’aigua. Per este motiu, el càlcul estimat d’aigua que no s’ha contaminat gràcies a esta campanya se situa entorn dels 23 milions de litres. Esta quantitat s’ha incrementat en un 54% respecte a l’any anterior.

L’oli que s’arreplega és processat per a transformar-lo en biodièsel, amb la qual cosa es contribuïx a l’ús d’este combustible alternatiu, que emet menys diòxid de carboni. S’estima que el biodièsel resultant de l’oli arreplegat evita l’emissió de 22 tones de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera. En concret, esta campanya es duu a terme en el municipi de Paterna, on Hidraqua opera a través de l’empresa Aigües de Paterna, integrada també per l’ajuntament de la localitat; i en els municipis d’Aldaia, Alfara del Patriarca, Beniparrell, Picanya i Xirivella, on la companyia opera a través de l’empresa Aigües de l’Horta, integrada també pels ajuntaments d’estos municipis i Hidraqua

“En cas que no hi haja una depuració total d’estos olis, es contaminen rius, mars i aqüífers, i esta contaminació interferix en la vida natural i la degradació de l’entorn, a part que proliferen microorganismes perjudicials per a la salut. D’altra banda, l’eliminació de l’oli en plantes depuradores és un greu problema, i representa una gran part dels costos operatius de depuració”, segons ha indicat Jordi Azorín, director territorial d’Hidraqua en València i Castelló.