Asset Publisher

Aigües de Paterna, exemple en la seguretat laboral

  • El compromís d’Aigües de Paterna amb la seguretat de la plantilla ha fet que sume 3.000 dies sense accidents amb baixa laboral.
  • L’últim any es van impartir més de 4.250 hores de formació en seguretat i salut laboral.

Hidraqua i les seues empreses participades han mantingut sempre una constant aposta per la seguretat i la salut laboral, la qual en els últims anys s’ha vist intensificada amb l’engegada de nombroses iniciatives destinades a reduir encara més el nombre d’accidents i a protegir el principal actiu de l’organització: les persones. Estes mesures han permés assolir dades summament representatives en la província de València, tant per part d’Hidraqua com per part de les seues empreses participades, Aigües de Paterna, Aigües de Cullera i Aigües de l’Horta.

Així, per exemple, Aigües de Paterna se situa al capdavant, a l’haver aconseguit en estos moments la xifra de 3.000 dies sense que s’haja produït cap accident amb baixa laboral en la companyia. També destaquen les xifres aconseguides per Aigües de Cullera i Aigües de l’Horta, dues empreses mixtes participades també per Hidraqua, on s’han registrat 2.325 i 1.649 dies sense accidents amb baixa laboral, respectivament. Finalment, la resta de municipis de la província de València gestionats per Hidraqua sumen 722 dies sense accidents amb baixa.

Estes dades resulten summament representatives tenint en compte que en el sector de captació, depuració i distribució d’aigua de la Comunitat Valenciana la mitjana d’accidents registrats en 2017 va ser de 3 accidents per cada 100 treballadors, i que actualment la plantilla d’Hidraqua i empreses participades supera els 1.100 empleats.

Segons ha declarat Jordi Azorín, director d’Hidraqua en València i Castelló, “estes dades s’han aconseguit gràcies a la formació teoricopràctica impartida al 100% de la plantilla, tant en el moment de la seua integració en l’organització com al llarg de la seua vida laboral. D’esta forma, en l’últim any es van impartir 4.290 hores de formació en seguretat i salut laboral als empleats i empleades”.

Una de les iniciatives incorporades als sistemes de gestió de la companyia és la de “Les nostres regles que salven”, un programa basat en 10 regles que, si són respectades, permeten evitar la majoria d’accidents mortals que es produïxen en l’entorn de treball del sector. Este projecte està basat en el compromís individual dels empleats de l’organització, i de les empreses contractistes, en salvar vides. Per a corroborar el compliment d’estos compromisos, es duen a terme reunions periòdiques on s’exposen els compromisos adquirits i les dificultats que el personal ha hagut d’afrontar per a complir-los.

Així mateix, recentment Hidraqua ha llançat nous programes que pretenen involucrar tota la plantilla i crear una major consciència entre les persones treballadores per a reportar i solucionar qualsevol situació que puga afectar la seguretat de la plantilla, el medi ambient i les instal·lacions.

Esta i altres iniciatives posen de manifest el compromís d’Hidraqua i les seues empreses participades en desenvolupar les seues activitats establint com a valors essencials la seguretat i la salut de les persones, inclosos els seus clients i contractistes.